Showing posts with label Malaysian Food. Show all posts
Showing posts with label Malaysian Food. Show all posts

Wednesday, August 14, 2013

Luncheon with Fiancé at The Bird Fish Curry Head Restaurant


As- Salam,

This happens before puasa. My Fiancé and I were looking for a great place for lunch. At that moment actually I was craving to have double cheese Nan with chicken tandoori. I still didn’t have those yet until now. SEDIH! So, we are at Kota Damansara after watching Man of Steel (honestly the movie was to boring I almost fell asleep at the peak of the story) to get some food. After the unsuccessful search of nan bread, my fiancé found a really nice restaurant with awesome ambiance! Let’s check out the place.





          Nice place right! I did also met the owner of the restaurant. He was such friendly person and welcomed us warmly. He told us occasion such as business meetings, parties and even weddings can be held here at the restaurant. They also have a karaoke place set too! Last Ramadhan, they also had breakfast buffet promotions for RM39.90. Currently the restaurant has 3 outlets and the latest was in Publica Shopping Centre, Solaris Dutamas. They serves Asian Fusion Food and of course it was delicious. They will be featured soon at Jalan-jalan Cari Makan, TV3 for promoting the new outlet and food at Publica. This was the food ordered by Fiancé. Loads and too full to finished them. I really love the lemon chicken and the tofu! SEDAP! Thanks fiancé for the food. I did enjoy them truly!



                                  
          To those who like to try the food. These are the address. Have a nice meal and enjoy the food people! Thanks for stopping by and reading through the blog post!



Tuesday, April 30, 2013

Nasi Goreng Kerang di Pantai Remis

Salam,

Jalan- jalan di pantai Remis memang seronok. Tambahan pula di sana terdapat jualan pelbagai jenis ikan, kerang, kepah segar yang boleh dijadikan juadah lauk-pauk yang sedap. Selain daripada itu, keropok ikan pun ada dijual (bukan keluaran tempatan tapi diimport dari Kedah). Pertama kali ke Pantai Remis memang mengujakan. Lepas penat pusing-pusing melawat gerai seafood segar, perut pula minta untuk diisi tambahan pula panas terik waktu tengahari menambahkan dahaga di tekak. Maka, Medan Selera Pantai Remis menjadi pilihan kali ini. Hihihi.

Ikan segar yang dijual. Pardon me, saya kenal ikan bawal aje. Kalau suruh teka kan siakap atau keparu belum tentu betul.

          Disebabkan saya feeling-feeling mahu diet, maka Nasi Goreng Kerang menjadi pilihan. Sebenarnya saya tersalah order. Sepatutnya Nasi Goreng Lala sebab lagi menarik. Tidak mengapalah, perkara sudah lepas. Kawan-kawan yang lain memang dasyat. Mereka order - Ikan Kerapu Tiga Rasa, Ayam Masak Sweet Sour, Telur Dadar dan Mee Goreng. Wah, macam hidangan makan malam rasanya. Bila sampai sahaja hidangan yang telah ditempah...Nah! nasi gorengku memang terbaik dengan kerang yang banyak lagi gemuk. Oleh yang demikian, feeling-feeling diet hancur sama sekali.

Nasi Goreng Kerang dengan kerang yang gemuk-gemuk.

Mereka yang order. Saya kalau banyak begini untuk lunch memang tak mampu nak habiskan.

          Melalui blog-blog yang saya baca, hidangan udang lipanadalah popular di kawasan Pantai Remis. Tapi sungguh, saya memang tidak tahu lokasinya di mana. Khasiat Udang Lipan atau Udang Ketak menurut Abah, boleh mengubati penyakit lelah / asthma. Yes, I need to check it out ofter this :)


Thursday, April 25, 2013

Burger Bakar - Abang Burn vs. Kaw-Kaw



Salam and Hello,

After five hours exhausting journey back to KL, there are warning sounds made by the tummy that can be heard by my neighbor. It screams, “Fill me up, Fill me up, Please!” With the cold whether due to the rain and plus the traffic jam, the head start to feel drowsy. Luckily, one of my friends (there are three of us) asked if we wanted to have dinner before reaching home. Gladly, I said yes!

Supremo -  meat burger with slice of cheese, onion rings and deep fried mushroom from Burger Bakar Abang Burn (RM10.50)
We choose to ate somewhere near to my house. But have no idea exactly where to eat. Suddenly my friend suggested trying burger bakar (grilled burger) since he never tasted it before. As for me, I have eaten them before this and I think it is quite good and it is a big meal. First time having burger bakar with my fiancée at Burger Bakar Abang Burn located in Kota Damansara. At that time I choose meat grilled burger with onion rings and mushrooms. A big credit for the juicy meat patty and love the mushrooms. But honestly I am not a fan of burgers with lots of chili sauce and extra mayo. Overalls, I kinda like it.

Baconizer - Beef burger with slice of cheese and beef bacon at Burger Bakar Kaw-Kaw (RM10.50).
After a few rounds of hunting the burger stalls at Wangsa Maju, finally we found Burger Bakar Kaw-Kaw. Since this was our first time here, we don’t know which one is the best. So, we ordered the same Baconizer Burger which consists of burger with beef patty, slice of cheese and two strips of beef bacon. Again, it was big! I can’t imagine those who are having more than 2 patties. They must be really hungry! My first bite experience, it was a splendor! Sedap sangat! Beyond my imagination. Less sauce and mayo just like I them. The patty taste different from the other burgers that I have eaten before. Less fats maybe because through my observation, if the patty have high fats, I will have the oily taste and gooey. Lucky me, this doesn’t have that. Taste like homemade ground meat (not the one you bought from supermarket) with few spices! Superb and seriously want to have it again after this!


The menu and prices for the burgers at Burger Bakar Kaw-Kaw.

Locatios :

Burger Bakar Abang Burn - Tanjung Village Food Court (besides Sunway Giza), 7-21,Jalan PJU 5/13, 47810 Kota Damansara, Selangor

Burger Bakar Kaw-Kaw - (Nearby San Francisco Pizza, Sek Men Seksyen 5, Amway), No. 32, Jalan 1/27f, Pusat Bandar Wangsa Maju (KLSC), 53300, Setapak, Kuala Lumpur, Kuala Lumpur


Thursday, April 11, 2013

Pertama Kali Makan Nasi Ambeng



Assalam,

Masih saya ingat ketika masih belajar di universiti, seorang sahabat yang berketurunan Jawa seringkali bercerita tentang keenakan nasi ambeng. Pertama kali mendengarnya saya bertanya, “Nasi ambeng tu ape? Tak penah dengar pon?”. Lalu sahabat saya bercerita tentangnya dengan lebih lanjut. Menurutnya, nasi ambeng merupakan salah satu makanan yang biasanya dihidangkan di dalam dulang sewaktu majlis kenduri khasnya dilakukan oleh masyarakat Jawa. Hidangan merupakan nasi putih yang mepunyai lauk –pauk disekeliling seperti tempe goreng, urap, sambal goreng, ayam goreng dan yang lebih menarik mee goreng adalah salah satu lauk hidangan. Memang pelik pertama kali saya mendengarnya dan tidak dapat saya gambarkan pada ketika itu. 

          Melalui info yang terdapat di internet, nasi ambeng yang di sajikan melambangkan keberuntungan dan membawa harapan agar pihak yang menikmatinya akan di murahkan rezeki. 

Inilah rupa sepinggan nasi ambeng. Penuh sangat! Makan sampai mengah.

          Semasa kerja lapangan di Kuala Selangor tempoh hari, pertama kali saya berkesempatan untuk merasa hidangan nasi ambeng di Warung Ibu, Tanjung Karang. Perasaan ketika menikmatinya....Sedap! Saya tidak sangaka kombinasi mee goreng dan nasi putih boleh menjadi. Saya sarankan bagi sesiapa yang mempunyai kapasiti perut yang kecil, sepinggan hidangan nasi ambeng boleh dikongsi untuk dua orang. Memang sangat kenyang kalau seorang sahaja yang makan. Lepas ini, bolehlah saya makan nasi ambeng lagi!

Warung Ibu terletak di Batu 6, Kg. Sungai Gulang-Gulang, 45500, Tanjung Karang, Selangor.
Ia terletak kira-kira 12 minit dari bandar Kuala Selangor. (Pernah masuk JJCM 2010)