Tuesday, June 11, 2013

My First Sewing Machine!



Salam all,

Yeay! Finally I got my first ever sewing machine! Yohho. Bulan ini memang budget sempit sangat sebab renew insurance kereta. Owh my! Memang budget habisss bulan ini. Tapi sebab dah tunggu lama berkehendakkan mesin jahit, ku pejamkan sahaja mataku ini.

          Dua bulan lepas, lelah cari mesin jahit murah (untuk budget bawah RM200) tetapi hasil adalah begitu menghampakan. Yang jumpa pun jenama Brothers yang harganya lebih RM700 dan display unit sahaja yang tinggal. Memang T.I.D.A.K lah saya nak membelinya. Semalam Maisara (kawan se-office) membawa khabaran gembira. Lazada ada promosi murah untuk Global Sewing Machine. Jadi, saya pun belilah satu.


a) Global Sewing Machine GSM-505 (Klik sini untuk ke promosi Lazada)

b) Global Sewing Machine GSM-338 (Klik sini untuk ke promosi Lazada)

c) Global Sewing Machine GL-SM2010  (Klik sini untuk ke promosi Lazada)
          Saya beli  Global Sewing Machine GSM-505 sebab harganya RM 179.00 masih dalam julat budget dan ade 8 jenis pattern jahitan. Mamang cepat servis daripada Lazada. Puas hati. Sebab dalam 24 jam saya dah dapat barang yang dibeli. Kagum sekejab. Semalam order, ini hari sudah sampai. Bila buka pakage, memang kenit saja mesin jahit tu. Ringan. Harap-harap tahan lama dengan keganasan saya. Siap boleh pakai bateri. Memang best! Jahitan pun boleh tahan kemas. Yang paling penting warranty selama SETAHUN dan kalau tidak puas hati dengan product boleh pulangkan ke Lazada dalam masa 14 hari.

          
          Kepada kawan-kawan yang mahukan mesin jahit yang simple (meaning bukan untuk kerja menjahit heavy duty) bolehlah singgah membeli-belah kat Lazada. Poromosi masih lagi berjalan sekrang ini. Selamat membeli-belah kawan-kawan. 

19 comments:

  1. ohh cambest. nak jugak beli, dok survey2 groupon semua. tapi takut tak ok je. kalau ok yg ni, nak jugak. bley cuba2 jahit baju sendiri ^^v

    ReplyDelete
  2. beli kat lazada ye?complete set ke?foot pedal ngan adapter ada tak?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yup beli kat Lazada. Complete set dengan adapter n foot paddle. Lepastu ade spare jarum dan 2 sekoci (xtau la betul ke tak sebutnya).

      Delete
    2. ooo...ok...saya pun baru lepas order bila terbaca dari blog Azura Hanna ni...confident sikit...tak sabar nak tggu barang...tapi menjahit n pegang mesin ni pun kira 1st time...

      Delete
    3. Untuk dapatkan warranty kat mane yer?

      Delete
  3. salam...saya ada beli jugak mesin ni...cuma saya nak tanya..ada sesetengah jenis kain saja ka kita leh jahit...sbb bila saya jahit atas kain cotton benang xlekat...tp kalo jahit atas kain jenis satin ok plak...mcm mana ekk?

    ReplyDelete
  4. Your sewing machine using battery? not using plug direct electricity?

    ReplyDelete
    Replies
    1. The machine can use both batteries and can be connected with electricity via plug.

      Delete
  5. sy nak belajar menjahit..so tgh cari mesin jahit murah.. ok tak mesin ni. stakat ni performance macam mane ye?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hai Zuraidah. Sy pun tgh belajar jugak. So far guna mesin ni okey. Takda masalah :)

      Delete
  6. senang x nak masuk benang pakai mesin ni?

    ReplyDelete
  7. Macmn ya nak keluarkan benang dalam sekoci tu ya.benang dalam dah putus.

    ReplyDelete
  8. mesin jahit ni boleh tukar tapak ke?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Saya pon guna mesin ni n sedang mencari tapak yg sesuai. Kalau jmpa tapak yg sesuai roger sy skali ya 😄

      Delete
  9. nak tanya kat mana nak beli jarum mesin ni ye? saya punya jarum dah patah tp x dpt cari... kt kedai kate x juai = (

    ReplyDelete
    Replies
    1. contoh jarum yang patah boleh bawa ke kedai yang jual barang-barang kraftangan dan jahitan. InsyaAllah ada seba sy penah beli untuk spare.

      Delete
  10. hi..best tak gunamesin ni..
    boleh tak kasi hasil setiap stich tu
    tq

    ReplyDelete
    Replies
    1. hai...best jugak..
      raya lepas, menjadi juga jahit langsir kat ruang tamu

      Delete
  11. Mesin masih berjalan dengan baik ke?

    ReplyDelete

Share Your Thoughts Here